Antiikkia!

Tervetuloa kaikki antiikista kiinnostuneet lukijat!

Sivustomme on juuri aloittanut ja haluaisimmekin kutsua antiikin ystävät koolle tutustumaan historiallisten esineiden maailmaan ja ihastelemaan uusia löytöjä sekä tunnettuja esineitä. Antiikissa on hienoa nimenomaan se, että vaikka tutkitaankin vanhoja esineitä, voi silti aina etsiä uusia, mitä ihmeellisempiä löytöjä! Olisi mukava nähdä myös uusia antiikista innostuneita ihmisiä ja kuulla heidän mielipiteitään. Usein tämä aihe herättää hauskoja mielikuvia ihmisissä, jotka eivät antiikkiesineitä vielä niin tunne…pölyisiä tavaroita, joita ei voi koskea! Asia ei kuitenkaan ole näin, sillä antiikki käsittää monia erilaisia asioita, kuten taidetta, huonekaluja, kirjoja, koriste-esineitä, koruja ja paljon, paljon muuta! Näiden lisäksi antiikin saralla toimii monenlaisia tekijöitä, mm. keräilijöitä, välittäjiä, entisöijiä ja konservaattoreita. Sukella siis antiikin kauniiseen maailmaan!

 

Antiikki Suomessa

Suomalaista antiikkia esiintyy paljon vielä tänäänkin ja moni yksityishenkilö hankkii mielellään antiikkiesineitä koristamaan kotia. Tietysti antiikki on sijoitus jo sinällään, sillä esineiden arvo saattaa nousta huimasti vuosien kuluessa. Suomen antiikki on lähinnä 1700-, 1800, ja 1900-luvulta ja erityisesti puiset esineet ovat tyypillisiä, kuten myös talonpoikaisesineistö sekä arvometalliesineet. Huikea nettikauppa suomenantiikki.fi antaa osviittaa siitä, millaisia esineitä suomalaiseen antiikkiin erityisesti kuuluu.

 

Antiikki Ulkomailla

antiikkiUlkomaista antiikkia on vaikea yleistää, sillä jo pelkkä tyyli ja materiaalit vaihtelevat maittain. Kiinalainen antiikki on erityisen kiinnostavaa eksoottisuutensa vuoksi ja niitä on saatavilla tätä nykyä Suomessakin. Ranskalainen antiikki taas on hyvin hienostunutta ja koreilevaa, kuten arvata saattaa. Persialaiset matot lasketaan antiikkiesineiksi ja niitä välittää esimerkiksi tasokas antiikkiliike Mattogalleria Pazyryk. Tämä kauppa sijaitsee Helsingin keskustassa Korkeavuorenkatu 13:ssa, joten jos eksyt pääkaupunkiseudulle, on tämä liike vierailun väärti.

 

Koska antiikki käsittää niin monia eri aikakausia ja erilaisia esineitä, olisi mahdotonta puhua kaikista yhdessä artikkelissa! Tämä oli vain yleinen katsaus, ja odotammekin innolla, että pääsemme syventymään eri aihepiireihin seuraavissa uutisissamme. Mikäli sinulla heräsi kysymyksiä tai haluaisit kuulla lisää tietyistä aiheista, ota meihin yhteyttä!