Kirpputoreja, antiikin metsästystä ja Suomi-matkailua

Suomi on kirpputorien luvattu maa, ja voit löytää kirpputorin lähes jokaisesta kaupungista tai kylästä. Kirpputoreja on erilaisia ja ne painottavat erilaisiin asioihin ja jos olet onnekas, voit törmätä aarteisiin millä tahansa kirpputorilla! Ennen kuin lähdet kiertämään Suomea ja sen erilaisia kirpputoreja, kannattaa tehdä hieman taustaselvitystä. Liity myös kirpputori- ja antiikkiharrastajien ryhmiin ja lue heidän kokemuksistaan!

Näin aloitat antiikin etsimisen

Kun kierrät kirpputoreja, voit samalla tutustua Suomeen ja sen eri kaupunkeihin. Helsinki on hyvä valinta, mikäli haluat yhdellä reissulla vierailla mahdollisimman monella kirpputorilla. Myös pienemmillä paikkakunnilla voit toki törmätä hienoihin kirpputoreihin ja arvokkaisiin tavaroihin.

Hyviä antiikin etsimiseen sopivia kirpputoreja voit löytää myös esimerkiksi Huittisista ja Loviisasta. Tutustumisen arvoinen kaupunki on myös Lahti, josta löydät enemmän lisätietoa tästä klikkaamalla! Seuraavassa on muutamia vinkkejä, joiden avulla voit aloittaa antiikin etsimisen kirpputoreilta.

Ole tarkka

Laadukkaat esineet voivat usein jäädä huomaamatta. Ne ovat ehkä jääneet piiloon muiden tavaroiden tai tuotekerrosten alle – käytä siis aikaa tavaroiden etsimiseen kirpputorien syövereistä. Tutki myös, onko tavarassa kulumisen merkkejä tai vaurioita, sillä ne laskevat tavaran arvoa. Varmista myös, että kaikki osat ovat mukana.

Tutki tavaraa

Tutki kohdetta riittävästi. Etsi samankaltaisia esineitä verkosta, jotta saat hyvän kuvan siitä, kuinka paljon niitä on myynnissä. Pyydä apua asiantuntijoilta, jos sinulla on siihen mahdollisuus, sillä ihmiset yrittävät usein myydä tavaroitaan kirpputorilla tietämättä niiden todellista arvoa.

Käytä diplomatiaa

Kysy kysymyksiä, älä pelkää neuvotella myyjän kanssa. Muista kuitenkin, että hyvän kaupan tavoittelu ei tarkoita tinkimistä vain tinkimisen vuoksi, ole siis kohtelias ja asiallinen. Näin voit saada myyjän luottamuksen puolellesi ja teet mahdollisesti paremmat kaupat.

Seuraa trendejä

Kirpputorit ovat täynnä ainutlaatuisia esineitä, joten on tärkeää tietää, mitä etsit. Seuraa antiikkialan keskusteluja ja asiantuntijoita. Tutki kuumia kohteita ja etsi sellaisia esineitä, jotka voivat olla arvokkaita sijoituksia tai niillä on hyvä jälleenmyyntiarvo. Markkinoiden tunteminen voi auttaa sinua löytämään aarteita. Muista selvittää arvonlisäveroasiat silloin, kun myyt löytämiäsi tavaroita ammattimaisesti eteenpäin esimerkiksi yrityksesi kautta.

Bongaa harvinaisuuksia

Etsi tuotteita, joita on valmistettu vain rajoitettu erä. Kirpputorit ovat loistava paikka harvinaisten keräilykappaleiden ja rajoitettujen painosten löytämiseen, ja jos onni suosii, voit löytää ainutlaatuisen lisän kokoelmaasi. Löytö saattaa joskus osoittautua arvokkaammaksi, kuin mitä ikinä olisit osannut arvata!

Lähde matkaan

Näillä edellä mainituilla vinkeillä pääset alkuun, kun haluat aloittaa antiikin metsästyksen kirpputoreilta. Pohdi, mihin suuntaat ensimmäiseksi ja kuinka monessa kohteessa käyt yhdellä reissulla. Mieti myös, mitä reittejä kuljet ja missä yövyt matkan varrella. Ehkä lähdet kierrokselle lomallasi ja tutustut samalla paikkakuntiin, joissa et ole vielä käynyt.