Mistä löytää vanhoja korttipakkoja?

Oletko vannoutunut korttipelien ystävä? Ehkä tunnet viehätystä pelikorttien perinteisiä kuvituksia kohtaan? Keräiletkö mielelläsi vanhoja esineitä? Jos sanoit kyllä näihin kaikkiin, olet varmasti joskus haaveillut aidon vintage-korttipakan omistamisesta. Jos et tiedä mistä etsiä, olet saapunut oikealle sivulle. Annamme tässä kirjoituksessa vinkkejä juuri tähän aiheeseen liittyen.

Kirpputorit voivat olla todellisia aarreaittoja

Ehkä ilmiselvin paikka vanhojen esineiden löytämiseen on kirpputori. Tutustu paikalliseen tarjontaan ja kierrä parhaat paikat vaikka kuukausittain, kun tavara on ehtinyt vaihtua. Kannattaa suosia antiikki- ja vintage-tavaroihin erikoistuneita tai vaikka vähän vähemmän nuorekkaita paikkoja, sillä näistä löydät todennäköisemmin etsimäsi. Henkilökunnalta kannattaa kysyä, josko he osaisivat neuvoa sinut oikean pöydän luo. Voit myös ehkä jättää yhteystietosi heille siltä varalta, että myyntiin tulisi jokin aarre. Saat tällöin heti tiedon, eikä joku muu ehdi sinua ennen.

On myös hyvä idea poiketa kaupungin torilla järjestettävillä markkinoilla katsastamassa tarjontaa. Joskus voi käydä tuuri ja myynnissä saattaa olla juuri se, mitä etsit. Kuka tietää, voit löytää samalla pari kaveria, joiden kanssa vaikkapa paskahousu peli lähtee mukavasti käyntiin uusilla (tai oikeastaan vanhoilla) pelikorteilla.

Pelikaupat ovat asiantuntijoita

Monet fyysisiä pelejä myyvät pelikaupat saattavat ottaa vastaan käytettyjä tavaroita. Heidän valikoimansa kannattaa ehdottomasti tarkistaa. Tämän tyyppisiä kauppoja ei ole kovin paljon, mutta isompiin kaupunkeihin niitä saattaa mahtua useampikin. Myyjät voivat paitsi ottaa yhteystietosi sopivan tavaran ilmestymisen varalta, mutta myös antaa neuvoja siitä, mistä kortteja kannattaisi juuri sinun paikkakunnallasi etsiä.

Netissä valikoima on laajin

Internet on nykyään helpoin tapa löytää vanhaa tavaraa. Ei ole montaa asiaa, jota netistä ei voisi löytää. Suomesta käytettyä tavaraa voi ostaa esimerkiksi Tori.fi:n ja Facebookin Marketplacen kaltaisista paikoista. Voit etsiä myös ulkomailta eBayn ja Amazonin kaltaisten sivustojen kautta, jotka tarjoavat laajan valikoiman tuotteita kaikkialta maailmasta. Käytä erilaisia hakusanoja ja vertaile hintoja. Jos et saa tarjotuista kuvista riittävän hyvää ajatusta tuotteen kunnosta tai kaipaat muuten lisätietoja, laita rohkeasti myyjälle viestiä.

Ole ennen maksun tekemistä kuitenkin hieman varovainen, nettikaupassa tapahtuu paljon huijauksia. Yllä mainitut palvelut tarjoavat usein jonkinlaista suojaa ostotapahtumille siltä varalta, että myyjä ei jollakin tapaa ole yhteistyöhaluinen. Tarkista myyjän saamat arvostelut, niiden tulisi olla pääasiassa positiivisia.

Vintage-kortit ovat omaperäinen keräilykohde

Vanhojen korttipakkojen löytäminen ei ole mahdoton tehtävä, mutta se voi vaatia hieman aikaa ja vaivannäköä. Mahdollisia paikkoja niiden bongaamiseen on useita ja monien mielestä itse etsiminen on keräilyn hauskimpia puolia. Samalla voi löytää muitakin mielenkiintoisia esineitä ja oppia lisää itse keräilyn kohteesta. Oli tarkoituksenasi sitten tuoda korttipeleihisi vanhan ajan tunnelmaa tai vain kerätä kaunis harvinaisten korttien kokoelma, on keräily harrastuksena palkitseva sekä hauska. Onnea etsintään!