Mistä antiikkia voi ostaa?

Antiikin suosio sisustukessa on lähiaikoina ollut huimassa nousussa kaikkialla suomessa ja sitä nähdään paljon enemmän sisustuksissa nyt kuin aikaisemmin 2000 -luvulla. Monet varmastikin miettivät mistä näitä antiikki esineitä on saatavilla ja paljonko ihmiset maksavat antiikista. Toki makuja on monia ja vanhanaikaisistakin esineistä on tehty paljon feikki versioita, jotka toki ovat aitoja antiikkiesineitä halvempia.

Monet varmasti saavat antiikki esineitä sekä vanhoilta muistuttavia esineitä omilta vanhemmiltaan sekä isovanhemmiltaan. Nämä ovat takuulla todellisia löytöjä, sillä antiikista puhuttaessa halpa ei valitettavasti yleensä mahdu samaan lauseeseen. Varmasti monien vanhemmat sekä isovanhemmat ovat enemmän kuin iloisia, kun pääsevät eroon ylimääräisestä tavarasta. Tämä on takuulla todella tärkeää myös sinulle, kun saat lahjaksi isovanhemmilta tai vanhemmilta jotakin mikä säilyy muistuttamassa isovanhemmista taikka vanhemmista.

huuto.net

Netin ostospalstat

Antiikki esineitä voi myös ostaa paljon varmastikin suurimmalle osalle tutusta huuto.net liikkeestä. Huuto.net sivustolla selaillessa sivustoa hakusanalla antiikki, löysin paljon erilaisia osumia. Kyseisellä hakusanalla löysin antiikin aikaisia tuoleja 1940 -luvulta, sänkyjä, mattoja sekä veistokoristeltuja lipastoja, joka on varmasti kaikille antiikin ystäville tuttu piirre. Huuto.net on luokitellut vanhat tavarat fiksusti, sillä jos etsit tietyn ikäistä tavaraa, on tavarat luokiteltu aina iän mukaan. Kategorioina löytyvät muun muassa yli 50 vuotiaat tavarat sekä yli 100 vuotiaat tavarat. Pääsääntöisesti, kun katsoo vanhoja tavaroita, joita porukka huuto.net sivustolla huutaa itselleen, pääsääntöisesti tavarat ovat aika kalliita jo lähtöhinnoista lähtien, mutta tämä on toki hyvinkin yleinen piirre antiikki tavaroille.

antiikki

Antiikkimessut

Monet antiikkiesineitä harrastavat ovatkin takuulla vierailleet jo useita kertoja antiikkimessuilla. Näitä antiikkimessuja järjestetään monessa paikkaa suomessa, kuten esimerkiksi Turussa sekä Oulussa.

Antiikkimessuilla keräilijä voi muunmuassa vierailla 4. marraskuuta sekä 5. marraskuuta välisenä aikana Fiskarsin antiikkipäivillä. Tässä mahtavassa tapahtumassa he voivat tehdä löytöjä antiikin, desingnin, taiteen sekä vintagen ohessa. Näytteilleasettajina tässä mahtavassa tapahtumassa toimivat muun muassa noin 70 kokenutta ammattikauppiasta joiden perinteet parhaillaan Raaseporin alueen antiikkitapahtumissa ulottuvat jo huikeaan vuoteen 1991. Aivan mieletöntä, että intohimo harrastukseen ja nykyään myös työhön on säilynyt näin mahtavalla tavalla.

Antiikkimessuilla voi viihtyä myös Turussa kylläkin vasta ensivuoden puolella. Tarkempi aika Turun Antiikkimessuille on 17. – 18. maaliskuuta 2018. Näillä messuilla yleisölle on tuotu hämmästeltäväksi mielenkiintoistakin mielenkiintoisempi kokonaisuus taidetta, antiikkia, vanhoja leluja ja rahoja, vintagea sekä paljon muuta. Kyseinen suosittu tapahtuma järjestetään samanaikaisesti Kädentaitomessujen kanssa. Tällaiseen tapahtumaan et takuulla pääse osallistumaan missään muualla suomessa.

Kyseisille taide ja antiikki messulle on ensivuodeksi saatu järjestettyä mahtavat 300 yritystä sekä 8800 kävijää. Tämä tapahtuma houkuttaa takuulla paikalle tuhansittain keräilystä ja sisustuksesta kiinnostuneita. Suurinosa kävijöistä näille messuille tulee luonnollisesti Turusta. Huima prosenttuaalinen määrä Turkulaisia kyseisillä messuilla on 86%. Viime kerralla, kun kyseiset messut Turussa järjestettiin kävijöistä 99% oli tyytväisiä taide- ja antiikkimessujen tarjontaan.

Lahdesta voi myös silloin tällöin bongata antiikkimessut, joissa pääsymaksukin on normaaleja messuja pienenpi. Näillä messuilla on noin 50 messuosastoa, jolloin Toto -halli täyttyy designistä, keräilystä, retrosta, vintagesta ja ylipäätänsä  vanhasta nostalgisesta tavarata. Yleensä kyseinen tapahtuma järjestetään pääsiäisenä.

Antiikkia on helppo löytää vähän kaikkialta, pienistä facebookryhmistä, huuto.netistä sekä tietenkin aina mukavilta messuilta. Messuilla myytävä tavara on monesti aika pientä, joten isoimmat hankinnat löytää varmasti helpoiten isovanhempien jemmasta tai vierailemalla netin myyntipalstoilla.

Toivottavasti tykkäsitte näistä vinkeistä! Hieman erilaista, kun aikaisemmat sisustuspostaukset, mutta mielestäni myös olellista, sillä jokaista varmasti mietityttää, mistä näitä antiikki kalusteita voi sitten ostaa.