Tämän hetken halutuimmat tuolit

Erilaiset tuolit ovat suosittuja antiikkipiireissä, sillä tuoli on hyvin monipuolinen huonekalu. Tuolia voi toki käyttää istumiseen, mutta myös erilaisena tasona esimerkiksi lehdille, kasveille tai ihan vaan sellaisenaan koristeena. Jotkut tuolit ovat aikojen saatossa saaneet erityisen aseman ja trendit ovat vaihdelleet suurestikin. Kuten aiemmassa artikkelissa kirjoitimme, on erilaisten tyylien ja aikakausien yhdisteleminen yleistynyt sisustuksessa huimasti, jolloin sisustukseen saadaan mielenkiintoista kerroksellisuutta. Tuoleissa on myös se hauska puoli, että usein niitä halutaan ostaa useampi, jolloin jonkun tuolityypin metsästyksestä voi tulla jopa harrastus.

Tällä hetkellä on muutamia huudossa olevia tuolimalleja, joita ihmiset hakevat sekä kirpputoreilta, antiikkiliikkeistä että netin myyntipaikoistakin, kuten tori.fi ja huuto.net. Haetuimpia tuoleja ovatkin tällä hetkellä erilaiset rokokootuolit, wieniläistuolit eli kahvilatuolit sekä erilaiset rottinkituolit.

Rokokoo tuolit

Erilaiset rokokootuolit ovat suosittuja, sillä niiden pyöreähkö muoto, puuosat ja verhoiluosa tekevät tuoleista hyvin persoonallisia. Vanhoista tuoleista voi tuunaamalla saada sopivia jopa moderniin ympäristöön. Rokokoo tuoleja käsitelläänki muun muassa maalaamalla tuolit esimerkiksi mustiksi tai valkoisiksi ja käyttämällä erilaisia päällysteitä. Rokokoo tuoli onkin lähes aina yksilöllinen, jolloin se sopii loistavasti muun muassa katseenvangitsijaksi kotiin.

 

tuoli

Wieniläistuolit

Wieniläistuolit ovat todella suosittuja tällä hetkellä sisustuksessa. Wieniläistuoli on tuttu esimerkiksi pariisilaisista kahviloista, jossa ne tuovat tietynlaista fiilistä. Tunnetuin wieniläistuolin valmistaja kautta aikojen on ollut Micheal Thonet, joka on perustanut tuolitehtaan Tsekkeihin jo vuonna 1861. Myydyin Thonetin tuolimalli on ollut Ton nro 14, jota on laskettu myytävän maailmanlaajuisesti jopa 80 miljoonaa kappaletta. Näitä tuoleja saa myös räätälöitynä eri väreissä sekä eri istuinosilla, kuten rottinki istuinosalla. Tällainen malli onkin myös hyvin suosittu ja niitä näkee paljon käytettävän varsinkin kahviloissa. Wieniläistuoleja tuunataan myös paljon, sillä vanhat tuolit eivät useinkaan ole kovinkaan hyvä kuntoisia.

tuolit2

Rottinkituolit

Vanhat rottinkituolit ovat tällä hetkellä super suosittuja ja ne ovat siirtyneet verannoilta sisätiloihin. Suomalaisille perinteinen lumikenkä rottinkituoli on tällä hetkellä todella muodikas sisustuksessa, sillä se tuo hieman lämpöä ja luonnonmateriaalia skandinaaviseen sisustukseemme. Myös Thonet on valmistanut rottinkisen keinutuolin, joita jotkut vannoutuneet harrastajat etsivät kissojen ja koirien kanssa. Rottinki onkin upea kalustemateriaali, sillä kaluseet ovat mukavan kepeitä.

Näitä tuoleja kannattakin pitää silmällä tällä hetkellä, jos sopivan yksilön sattuisi löytämään edulliseen hintaan. Tällöin sen voi laittaa kiertoon vaikka hieman kalliimmalla hinnallakin. Tosin jokainen näistä tuolimalleista sopii varmasti kenen tahansa kotiin, sillä nämä ovat klassikkoja.

tuoli3