Antiikin ja modernin sisustamisen yhdistäminen

Antiikki sisustuksessa on ihailtavaa, mutta pulmaksi tähän tulee monella jo se fakta, että arvokkaan kaunis antiikki on sen verran kallista, että ihmisillä ei ole varaa ostaa kotia täyteen näitä ihastuttavia esineitä. Onneksi tätä kaunista sisustustyyliä voikin hyvin yhdistellä muihinkin tyyleihin sopivaksi. Jonkun korvaan saatta särähtää modernin sekä antiikin yhdistäminen, mtuta tämä itse asiassa toimii usein varsin hyvin! Joitain neuvoja ja ajatuksia näiden kahden tyylin yhdistämisessä kannattaa kuitenkin huomioida, ja haluammekin jakaa ne teille tässä artikkelissa!

Antiikki osana sisustusta

Antiikki tulee paremmin esiin, kun sitä ei ole liikaa

Saattaa kuulostaa hullunkuriselta, mutta antiikki tulee paremmin oikeuksiinsa ja kiinnittää vieraiden ja muidenkin mielenkiinnon ja ihastelun, kun sitä ei ole akikkialla. Etenkin modernin, hillityn, jopa minimaalisen sisutuksen kanssa sopii hyvin, kun huoneesta löytyy yksi tai kaksi antiikkista esinettä tai huonekalua. Jos asunto on myös väritykseltään hillitty, esimerkiksi harmaata ja valkoista, tällöin hieman värikkäämpi antiikkinen esine, esimerkiksi kirjahylly, sohvapöytä, lipasto tai pikkupöytä tulevat paljon paremmin esiin. Miksi haluaisit hukuttaa arvokkaat, niin rahallisesti kuin tunnearvoltaankin, olevat esineet suuren esinemassan joukkoon, kun voit tietoisesti tuoda näitä esille sisustuksessasi.

Antiikkiset esineet ovat tunnetusti melko koristeellisia, ja muodoltaan runsaita. Tämänkin takia niiden kanssa sopii yhdistelmäksi oikein hyvin moderni, minimalistinen sisustus. Näin esineille jää tilaa niiden ympärille, eikä huoneen tai asunnon yleiskuva jää liian raskaaksi ja ahtaaksi. Se olisi näiden hienojen esineiden haaskausta, jos niitä olisi ahdettu aivan liikaa liian pieneen tilaan. Ihmisen tarkkaavaisuuskyky on kuitenkin rajallinen, joten ei kannata ahtaa määräänsä enempää yhteen tilaan.

Tyylien yhdistäminen sisustuksessa

Väritys yhteensopivaksi

Tilan ja ahtauden lisäksi sisustuksessa on tietenkin hyvä miettiä yhteensopivaa värimaailmaa. Tähän on olemassa erilaisia värikarttoja, joista on apua siinä pohtimisessa, että mitkä värit sopivat hyvin harmonisesti keskenään. Tietenkin runsaiden värien yhdisteleminen saattaa kuulostaa ihanalta, mutta asunnoissa väritystä mietitään hieman tarkemmin sen takia, ettet kyllästy valitsemiisi väreihin parin ensimmäisen kuukauden aikana. Asunnoissa asutaan kuitenkin useampi vuosi, joten on ideaalia miettiä myöskin väritys viihtyvyyden kannalta optimaaliseksi. Tietenkin värikkäämpääkin sisustusta voi ja kannattaakin luoda, jottei elo kotona tunnu liian virasto- tai jopa sairaalamaiselta valkoisine seinineen, mutta tätä voikin tuoda hyvin esiin yksittäisin, erillisin sisustuselementein. Näin niiden vaihtaminen on myös helpompaa sekä edullisempaa. Esimerkiksi eriväriset lakanat, päiväpeitto sekä koristetyynyt luovat makuuhuoneeseen aivan uudenlaista maailmaa joka kerta.