Keräily

postimerkit

Antiikkia on todella monenlaista, ja antiikin ystäviä yhdistää yleensä se, että ihmiset jotka pitävät keräilystä, pitävät yleensä myös antiikista. Antiikkia voi olla huonekalujen, taulujen ja koriste-esineiden lisäksi esimerkiksi postimerkit, ja vanhat kirjat. Melkein mitä tahansa voi alkaa keräillä. Jos se on intohimosi, tee siitä keräilykohteesi.

Mitä voisin keräillä?

Monet miettivät, mitä kannattaisi alkaa keräillä, ja annammekin muutaman esimerkin siitä, mikä olisi hyvä keräilykohde.

  • Postimerkit. Postimerkit ovat todella yleinen keräilykohde, sillä ne ovat paitsi kiinnostavia, niitä on myös paljon saatavilla, ja ne vievät todella vähän tilaa. Ei kannata alkaa keräillä huonekaluja, mikäli ei asu isossa talossa, jossa on tilaa kaikille niille huonekaluille.
  • Korut. Vanhat korut ovat myös yksi loistava keräilykohde, sillä nekään eivät vie paljoa tilaa, ja korut ovat todella kauniita, ja yleensä jopa käyttökelpoisia. Koruja ei tarvitse jättää kaappiin pölyyntymään, vaan niitä voi käyttää. Kaupoissa myytävien korujen sijaan vanhat antiikkikorut ovat täysin yksilöllisiä, eikä kellään vastaan tulevalla luultavasti ole samaa korua.
  • Kellot. Etenkin seinäkellojen keräily on melko yleistä. Kellojen viehätys piilee siinä, että niitä on todella monenlaisia, ja kelloista voi helposti tehdä esimerkiksi upean sisustuselementin seinälle.

Keräilyssä on toki haittapuoliakin, kuten kaikessa muussakin. Keräily saattaa joskus mennä hieman liian pitkälle. Sen vuoksi kannattaa aina alkaa kerätä ainoastaan esineitä tai tavaroita, joita kohtaan on intohimoinen, ja pysytellä siinä yhdessä keräilykohteessa. Muuten saattaa käydä niin, että keräilee huomaamattaan pian vähän kaikenlaista, ja koti alkaa täyttyä ylimääräisestä tavarasta.