Suomen antiikkikaupat

Suomessa on monia laadukkaita antiikkikauppoja, joista jokainen antiikinmetsästäjä löytää varmasti mieleisensä. Suomessa antiikkikauppiaat ovat asiantuntevia ja luotettavia, ja haluavat tarjota hyvää palvelua vierailijoilleen. Antiikkikaupat tarjoavat tasokkaita antiikkiesineitä –  sekä huonekaluja, jotka ovat tutkittu tarkoin ja kunnostettu ammattimaisesti. Suomalaiset antiikkikauppiaat tietävät mitä tekevät ja haluavat, että jokainen löytää varmasti sen oman aarteen jota on tullut myös etsimään. Listasimme muutamia antiikkiliikkeitä, jota suomalaiset antiikinrakastajat arvostavat.

antiikki

Laadukasta antiikkia

Ensimmäisenä haluaisimme esitellä Helsingissä sijaitsevan Antiikkiliike J. Lammin. Tämä harvinaista ja mielenkiintoista antiikkia sisältävä liike on perustettu jo vuonna 1998. Liikkeestä löytyy muun muassa talonpoikaisesinteitä, kansantaidetta, esineitä ympäri maailmaa, uskonnollista antiikkia sekä muinaisesineitä.

Maxies Antik on erikoistunut huonekaluihin 1700-luvulta sekä 1800-luvun alusta. Huonekauluja tarjotaan rokokoon, barokin, kustavilaisuuden sekä empiren aikakausilta. Tässä antiikin huonekalujen taivaassa vieralija pääsee tutustumaan upeisiin yksilöihin ja nauttimaan näiden mahtavien aikakausien tunnelmasta.

Seuraavaksi haluaisimme esitellä ranskalaisia sisustusesineitä tarjoavan Vanha Patruunan. Tästä liikkeestä voi löytää 1800 – ja  1900-luvun huonekaluja Ranskasta, sekä myös suomalaisia talonpoikaiskalusteita. Sisustukseen Vanha Patruuna tarjoaa antiikkia, vintagea ja muita keräilyesineitä Ranskasta ja Pohjolasta. Näitä hankkia niin käyttöön kuin oman kodin sisustukseenkin.

Bisarri ostaa ja myy suomalaista 1900 – luvun muotoilua. Täältä löytyy erilaista taidelasia, keramiikkaa, arkitavaraa sekä tekstiilejä. Bisarri perustettiin vuonna 1995 ja he ovat nyt erikoistuneet suomalaiseen muotoiluun, joka on enimmäkseen 50-luvulta aina 90-luvulle saakka. Muotoiluja tarjoaa monet tunnetut suunnittelijat, kuten Alvar Aalto, Kaj Franck, Saara Hopea ja monia muita. Vieralija voi löytää tästä liikkeestä myös Marimekon ja Iittalan tuotteita.

Myöskin Helsingissä sijaitseva Runebergin Antikvariaatti tarjoaa kattavan ja mielenkiintoisen valikoiman harvinaisia kirjoja. Tämä liike on siis todellinen antiikin sekä kirjojen ystävän paratiisi.

Antik West on ainutlaatuinen siinä mielessä, sillä se on erikoistunut kauniiseen kiinalaiseen antiikkiin. Kokoelmaan kuuluu 1700 ja 1800-luvun huonekaluja laadukkaissa puulajeissa. Vuonna 1988 perustetusta liikkeestä vieralijalle tarjotaan myös kiinalaista taidetta, keramiikkaa ja mattoja. Heidän valikoimastaan löytyy myös joitain japanialaisia, korealaisia ja burmeselasia yksilöitä. Myös erilaiset korut ja asusteet ovat peräisin erilaisita kulttuureista.

Nämä erilaiset antiikkiliikkeet ovat panostaneet erityisesti tuotevalikoimaansa sekä myös antiikkikauppiaat ovat asiaan perehtyneitä ja ammattitaitoisia. Jokaisessa liikkeessä vierailu on uusi historiallinen elämys.