Antiikkiastioiden keräily

Antiikissa on erilaisia osa-alueita, ja antiikiksi voidaan lukea todella moni asia. Antiikkiset astiat ovat varmasti kuitenkin yksi suosituimmista keräilykohteista. Jokainen meistä tuntee varmaan jonkun, joka keräilee tiettyä astiasarjaa, tai vanhoja kermakkoja. Suosituimpia keräilykohteita lienee suomalaisen astianvalmistajan, Arabian astiat. Arabia on kuulunut suomalaisten suosikkeihin jo vuodesta 1873, ja siksi myös vanhoja Arabian astioita onkin niin paljon saatavilla. Yksi parhaista paikoista hankkia Arabian antiikkiastioita, on Astiataivas-nettisivusto. Sivustolla on saatavilla laaja valikoima astioita teekannuista ja sokerikoista ruokalautasiin. Eri astiasarjoja on myös todella paljon. Esimerkiksi Teresia-sarjan astiat ovat mielestäni todella kauniita, kuin myös retrohenkinen Apila-sarja. Hinnat vaihtelevat riippuen astiasarjan alkuperäisestä hintaluokasta, siitä kuinka suosittu sarja on kyseessä, ja siitä, miten harvinaisia kyseiset astiat ovat.

lautanen

Toinen paikka, josta kannattaa metsästää, on Astiaparatiisi, joka muistuttaa paljon Astiataivas-sivustoa. Astiaparatiisilla on nettikaupan lisäksi myös kivijalkaliike Helsingissä. Yritys on keskittynyt erityisesti Arabian ja Iittalan suomalaisiin astioihin. Kauppa ostaa myös vanhoja astioita, jos niitä sattuu olemaan sinulla ylimääräisenä. Astioiden lisäksi löydät Astiaparatiisista erilaisia lasiesineitä.

Jos olet kiinnostunut ostamaan vanhoja antiikkiastioita, nettikauppojen lisäksi hyviä tapoja ovat toki antiikkiliikkeet ja kirpputorit, sekä Facebookin ryhmät, jotka ovat keskittyneet esimerkiksi juuri Arabian astioihin. Monesti antiikin keräilijät aloittavat astioiden keräilystä, ja siihen on syynsä. Astioiden keräily on helppoa, koska niitä on paljon saatavilla. Lisäksi astiat eivät ole kalliita verrattuna esimerkiksi huonekaluhin, ja ne vievät myös paljon vähemmän tilaa kotona.